Çeviri

Translate

9 Temmuz 2016 Cumartesi

MİNİ "KUUTIR" :)

Mini minnacık bir tarifle daha buradayım efendim... Farkettim ki sayfam amacını aşıp fazlasıyla yemek tarifi ile dolmaya başlamış... Ama ne yapsın ki bu garip... Denediğim ve çevreme de tattırdığım, kiminin bildiği kimininse yeni öğreneceği lezzetleri sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alıyorum ben... Laf kalabalığına hiiiç gerek yok... Bugünkü tarifimiz de son derece pratik ve çoooook bereketli (tabi kendinizi tutabilirseniz) lezzet konusunda da %100 başarılı olduğunun garantisini gönül rahatlığıyla verebilirim... Ve karşınızda benim "Mini Kuutır"larım :)


Malzemeler:

* 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin + 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 orta boy yumurta akı (sarısı dışına sürülecek)
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay bardağı çörek otu/haşhaş (ben yarı yarıya ikisinden de kullandım hem kıtır hem çıtır oldu)
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

Yapılış:
Yukarıda adı geçen tüm malzemeler (un ve kabartma tozu hariç) derin bir kabın içerisinde güzelce mıncıklanır... Birbiriyle tamamen bütünleştiğine inandığınız anda un devreye girer azar azar eklenerek hamur toplanır... Baktınız ki kıvam iyiye gidiyor kabartma tozunu devreye sokabilirsiniz ;) ardından biraz daha un ve işteeeee karşınızda kulak memesi kıvamına gelmiş ele yapışmayan kocaman bir arkadaş :)
Not(1): "Arkadaş" kelimesi sevgili Arda Şefimiz'den alıntıdır... Ayyy şuna bak copy-paste yapıyor demeyin lütfen :) Evet efendim hamurumuz hazır... Adı üstünde minicik bir kurabiye olduğundan hamur ilk etapta fazla gelebilir gözünüze bu aşamada ister tarife başlamadan ölçüleri yarıya indirin ya da benim gibi başka bir zaman hazırlamak üzere hamuru ikiye bölün ve yarısını hooooop buzluğa kaldırın ;) Şekil verme aşamasına gelirsek hamurumuzdan küçük bezeler koparıp elimizle uzunlamasına yuvarlıyoruz. İşaret ve orta parmağımızı kullanarak üzerine hafifçe bastırıp düzlestiriyoruz ve son olarak ister düz ister verev kesiyoruz.


Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizip fırınımızı alt-üst 180 dereceye ayarlıyoruz... O kendi halinde ısınırken biz yumurta sarılarını kurabiyelerimizin üzerine bir güzel sürüyoruz... Sonra? 20 dakika sabretmeniz lazım... Süre sonunda fırının kapağını açın ve kendinizi mutfağınızda oluşan eşsiz kokunun içinde kaybedin... Denemek isteyen ve deneyen herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun :)

Not(2): Tatlı-tuzlu karışımın damak zevkinize hitap etmediğini düşünüyorsanız. İçerisine tuz-karabiber-pul biber ve nane koyarak tamamen tuzlu/acılı kısacası baharatlı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Not(3): Malzemeler içerisinde sizi rahatsız eden yani alerjen olduğunu düşündüğünüz bir şey varsa lütfen denemeyin :( Kaş yapayım derken göz çıkarmak istemem...


Sevgiler

5 yorum: